Ademcirkel Nijmegen (vanaf 18 juni)

“Ik adem in en kom tot rust. Ik adem uit en glimlach. ”

Vanaf 18 juni is er op dinsdagavond 3 keer een  ademcirkel in Nijmegen. Elke avond is er aandacht voor lichaamswerk, ademtechniek, en een sessie.

Heb je (te) weinig energie, ervaar je (te) weinig ruimte voor jezelf, wil je eens vrijuit ademhalen, ben je bezig met zelfontwikkeling, of zit je in een proces van verwerken van emoties of het loslaten van spanningen

Je bent welkom om te ervaren dat goed ademhalen je echt kan helpen! En het maakt niet uit of je bekend bent met bewust verbonden ademen. Alle vorige deelnemers zijn enthousiast dus wij zijn ervan overtuigd dat jij dit ook zult zijn.Deelnemen aan de Ademcirkel Nijmegen is een perfect moment om er even uit te stappen en voor jezelf te kiezen. We organiseren een doorlopende ademcirkel in Den Bosch, dit zijn wekelijkse ademavonden met focus: ruimte maken voor jezelf.

Wat kun je verwachten?

Je ontvangt uitleg over de methodiek, een volledige ademsessie, directe feedback op je adempatroon en aandachtige begeleiding. Je schrijft je in voor 3 avonden.

Er is aandacht voor

  • embodied bewustzijn
  • je openstellen voor plezier
  • je bevrijden van zelftwijfel
  • het loslaten van stress en angst
  • een mogelijke transformatie van je weerstand naar mogelijkheden
  • het voeden van je body, heart and soul
  • transformatie van je oude (systemische) patronen

Thema’s

We beschouwen deze drie opeenvolgende ademcycli als een ontdekkingsreis, waarbij je geleidelijk aan meer bewust wordt van je eigen ademhaling. Het draait om je aanwezigheid,  je vermogen om te groeien, terwijl je een diep contact en verbinding ervaart. Misschien verken je delen van jezelf die je eerder onbewust met weerstand associeerde. Alles mag er zijn.
Het begint met aankomen en landen. De beweging die hieruit voortvloeit, samen met de eerste diepgaande ademervaring, helpt je het vertrouwen te vinden om jezelf nog meer van dit toe te staan. Er ontstaat in het proces een fase van overgave, van omhelzing, van “ik herken dit, ik ben hier eerder geweest”. Dit is thuiskomen op een diep niveau.

Lichaamswerk en gronding

Elke avond wordt begonnen met een set lichaamswerk. Lichaamswerk maakt dat je meer aanwezig bent, en beter in je energie komt te zitten. Uitgangspunten hier zijn o.a. bio-energetica, en core energetics.  Over de 5 sessies verdeeld zul je ervaren welk verband er is tussen mind en body, en waarom gronding zo belangrijk is voor aanwezigheid.

Ademwerk

Ademwerk is een bijzonder transformerend en helend proces dat ook wel vraagt om moed en vertrouwen om door te ademen in alles wat naar de oppervlakte komt. Jouw adem wijst je de weg naar wat geheeld wil worden. Heling vraagt tijd. En liefde. Wij streven naar focus op ruimte maken voor contact met wie je werkelijk bent. Hierdoor kan je steeds meer leven vanuit authenticiteit. Leven vanuit je authentieke kern is een universeel verlangen van mensen: zijn wie je bent, ten volle leven, vervulling vinden, dromen waarmaken, intens liefhebben.

Elke avond is er een ademsessie, conscious connected breathing, oftwel bewust verbonden ademen. Hoe een sessie precies gaat kun je teruglezen op onze site onder ademwerk.

Systemisch werk

Heleen zal elke avond iets delen over systemisch werk en familie opstellingen, passend bij het thema van de avond. Systemisch werken is een waardevolle methodiek om onbewuste, belemmerende en vaak onzichtbare patronen waar we in het dagelijkse leven tegenaan lopen inzichtelijk te maken. Het is een andere manier van kijken naar situaties en problemen. Iedereen is verbonden met dynamieken vanuit de familie. Dit kan van grote invloed zijn op de keuzes die we in het leven maken, niet alleen privé maar ook in werksituaties. Middels ervaringsgerichte oefening nodigen we je uit om op zelfonderzoek uit te gaan om te kijken wat jou eventueel tegenhoudt. We zullen vervolgens gaan ademen met het inzicht in wat je blokkeert om het leven ten volle te kunnen leven en in eigen kracht te functioneren.

De techniek: Biomechanica en onderbouwing

Hu, zul je zeggen, ademtechniek? Richard is Oxygen Advantage  advanced instructor, en zal elke avond hier aandacht voor vragen. Hoe adem je, waarom, is dit bewust, wat is je patroon dat zich ontvouwt, etc. ?  Biomechanica gaat over hoe je lijf omgaat met ademen. Je ervaart en leert hoe en waarom Ademwerk werkt, van wetenschap tot geest, niet alleen met technieken en gereedschappen, maar ook met emotionele intelligentie. Je krijgt inzicht in je  adempatroon, mogelijk  dysfunctionele ademhaling, en wat kun je hiermee doen, adem fysiologie, het waarom van neusademhaling, en een aantal toepassingen als slaapkwaliteit en focus.

De begeleiding

Met meer dan 15 jaar ervaring als ademwerker, opgeleid in Oxygen Advantage, Transformational Breath, Core Energetics, Yoga en Reichiaans ademwerk, delen Richard Zoet en Anita Tijkorte hun passie voor ademavonden, individuele sessies en het begeleiden van groepen. Ze combineren lichaams- en ademwerk voor een holistische ervaring.
Richard is een ervaren trainer en heeft een praktijk voor lichaamsgerichte (psycho)therapie. Hij integreert ademwerk met core energetics voor een optimale begeleiding. Anita geeft individuele ademsessies en werkt vanuit De Stem van je Lijf met clienten aan holistische gezondheid, welzijn en balans.
Heleen van der Wilt is (systemisch) coach en faciliteert familieopstellingen en biedt ondersteuning met haar expertise waar nodig.

Waar?

De workshopruimte ligt aan het Van Schaeck Mathonsingel 4 in Nijmegen, en is supergoed te bereiken met het openbaar vervoer (2 minuten lopen vanaf CS). Parkeren is gratis. UIteraard ook te voet en met de fiets.

Praktisch

De data zijn: dinsdagen 18 en 25 juni, en 2 juli.
Opgeven gaat via Hipsy (met de roze button op deze pagina). Je investering bedraagt € 120 voor deelname aan 3 avonden. Doe gemakkelijke kleren aan waarin je goed kunt bewegen. Dekens en kussens hebben we hier voor je.

Verdere informatie

Opgeven, tickets en prijzen

Wanneer beter niet?

– Als je zwanger bent
– Als je op dit moment aan hevige gezondheidskwalen leidt (fysiek/mentaal)
Bijvoorbeeld: PTSS, trauma, hartkwalen, epilepsie, nieraandoening, ernstige astma etc.
In dit geval is een groepssessie niet de beste keuze. Neem contact op voor de mogelijkheden met meer persoonlijke begeleiding.

Ademcirkel Nijmegen is het initiatief van Heart Core Energetics in Herpt, waar lichaamsgerichte psychotherapie  én ademwerk worden gegeven. Je kunt zowel individuele ademsessies boeken alsook duo (samen met je partner, of vriend – vriendin, een heel bijzondere ervaring) of groepssessies.

2560 1440 Richard Zoet