Ademcirkel Eindhoven (vanaf 8 november)

“Ik adem in en kom tot rust. Ik adem uit en glimlach. ”

Vanaf 8 november is er op vrijdagavond 4 keer een  ademcirkel in Eindhoven. Elke avond is er aandacht voor lichaamswerk, ademtechniek, en een sessie.

Heb je (te) weinig energie, ervaar je (te) weinig ruimte voor jezelf, wil je eens vrijuit ademhalen, ben je bezig met zelfontwikkeling, of zit je in een proces van verwerken van emoties of het loslaten van spanningen?

Deelnemen aan de Ademcirkel Den Bosch is een perfect moment om er even uit te stappen en voor jezelf te kiezen. We organiseren een doorlopende ademcirkel in Den Bosch, dit zijn wekelijkse ademavonden met focus: ruimte maken voor jezelf.

Wat kun je verwachten? Uiteraard elke avond een ademsessie, door bewust verbonden te ademen. Verder:

  • embodied bewustzijn
  • je openstellen voor plezier
  • je bevrijden van zelftwijfel
  • het loslaten van stress en angst
  • een mogelijke transformatie van je weerstand naar mogelijkheden
  • het voeden van je body, heart and soul
  • transformatie van je oude patronen

Thema’s

Wij zien deze 4 opeenvolgende ademcirkels als een reis, waar je begint met aankomen en landen. “Get to know eachother”, test het water. De beweging die van hieruit ontstaat, en de veiligheid die is ervaren en ook de eerste diepe ervaring, scheppen het vertrouwen om jezelf nog meer van dit te gunnen. Er ontstaat in week 3, na twee sessies, de fase van overgave, van omarmen, van “ik weet, ik ben hier eerder geweest”. De volgende stap is dit op diep niveau te verankeren in je hart, en bij de laatste cirkel spreken we een intentie uit, en vind je purpose en richting.

Lichaamswerk en gronding

Elke avond wordt begonnen met een set lichaamswerk. Lichaamswerk maakt dat je meer aanwezig bent, en beter in je energie komt te zitten. Uitgangspunten hier zijn o.a. bio-energetica, en core energetics.  Over de 5 sessies verdeeld zul je ervaren welk verband er is tussen mind en body, en waarom gronding zo belangrijk is voor aanwezigheid.

Ademwerk

Ademwerk is een bijzonder transformerend en helend proces dat ook wel vraagt om moed en vertrouwen om door te ademen in alles wat naar de oppervlakte komt. Jouw adem wijst je de weg naar wat geheeld wil worden. Heling vraagt tijd. En liefde. Wij streven naar focus op ruimte maken voor contact met wie je werkelijk bent. Hierdoor kan je steeds meer leven vanuit authenticiteit. Leven vanuit je authentieke kern is een universeel verlangen van mensen: zijn wie je bent, ten volle leven, vervulling vinden, dromen waarmaken, intens liefhebben.

Elke avond is er een ademsessie, conscious connected breathing, oftwel bewust verbonden ademen. Hoe een sessie precies gaat kun je teruglezen op onze site onder ademwerk.

De techniek: Biomechanica en onderbouwing

Hu, zul je zeggen, ademtechniek? Richard is Oxygen Advantage  advanced instructor, en zal elke avond hier aandacht voor vragen. Hoe adem je, waarom, is dit bewust, wat is je patroon dat zich ontvouwt, etc. ?  Biomechanica gaat over hoe je lijf omgaat met ademen. Je ervaart en leert hoe en waarom Ademwerk werkt, van wetenschap tot geest, niet alleen met technieken en gereedschappen, maar ook met emotionele intelligentie. Je krijgt inzicht in je  adempatroon, mogelijk  dysfunctionele ademhaling, en wat kun je hiermee doen, adem fysiologie, het waarom van neusademhaling, en een aantal toepassingen als slaapkwaliteit en focus.

De begeleiding

Richard is een ervaren trainer en heeft een praktijk voor lichaamsgerichte (psycho)therapie. Hij integreert ademwerk met core energetics voor een optimale begeleiding. Met meer dan 15 jaar ervaring als ademwerker, opgeleid in Oxygen Advantage, Transformational Breath, Core Energetics, Yoga en Reichiaans ademwerk, delen Richard Zoet en Anita Tijkorte hun passie voor ademavonden, individuele sessies en het begeleiden van groepen. Ze combineren lichaams- en ademwerk voor een holistische ervaring. Heleen van der Wilt faciliteert familieopstellingen en biedt ondersteuning met haar expertise waar nodig.

Waar?

Studio 19, dit is Studio 19 van Janneke Bexkens, in PLAN-B, Hurksestraat 19, in Eindhoven.

Praktisch

De data zijn: dinsdagen 8-15-22 en 29 november.  Inloop vanaf 19.00 u. We beginnen om 19.15u met een korte meditatie en licht lichaamswerk, om 21.00u is de ademsessie afgelopen en voor wie wilt is er dan nog ruimte om te delen over je ervaring.
Opgeven gaat via Hipsy. Je investering bedraagt € 160 voor deelname aan 4 avonden. Doe gemakkelijke kleren aan waarin je goed kunt bewegen. Dekens en kussens hebben we hier voor je.

Wanneer beter niet?

– Als je zwanger bent
– Als je op dit moment aan hevige gezondheidskwalen leidt (fysiek/mentaal)
Bijvoorbeeld: PTSS, trauma, hartkwalen, epilepsie, nieraandoening, ernstige astma etc. Kijk voor een meer gedetailleerde beschrijving op deze pagina.
In dit geval is een groepssessie niet de beste keuze. Neem contact op voor de mogelijkheden met meer persoonlijke begeleiding.

Verdere informatie – zie deze link naar onze ademwerk pagina

Opgeven, tickets en prijzen – zie deze link naar Hipsy

 

Ademcirkel Eindhoven is het initiatief van Heart Core Energetics in Herpt, waar lichaamsgerichte psychotherapie  én ademwerk worden gegeven. Je kunt zowel individuele ademsessies boeken alsook duo (samen met je partner, of vriend – vriendin, een heel bijzondere ervaring) of groepssessies.

1916 544 Richard Zoet