Onze werkwijze

Hoe vitaal en energiek voel jij je? En wat belemmert je?

Het gaat om je gezonde, creatieve en spirituele kern

Waarover gaat Core Energetica?

Deze vorm van lichaamsgerichte psychotherapie nodigt uit om dieper te voelen en een verbinding te maken met je ware zelf en je lichaam. Dit proces gaat over jou. Het is een transformerend proces waarin we dieper duiken en onderzoeken wat je tegenhoudt om je volledige potentieel te leven. In Core Energetica werken we met het lichaam, beweging, ademhaling, gevoelens en persoonlijke interactie. In het therapeutische proces worden blokkades en vastgehouden gevoelens in jezelf en in je relaties zichtbaar. Je zult een dieper bewustzijn ontwikkelen en leren om je gevoelens te verkennen en uit te drukken, zodat je levensenergie vrij kan stromen. Het is een proces dat je ondersteunt om volop van het leven te kunnen genieten.

Wat kun je verwachten van een sessie?

Tijdens een sessie Core Energetica zal de therapeut de cliënt begeleiden bij verschillende vormen van lichaamswerk, ademhalingstechnieken en fysieke oefeningen om je zelfbewustzijn te vergroten en geblokkeerde energie vrij te maken. Sommige bewegingen kunnen liggend worden uitgevoerd, maar het merendeel zal staand of lopend worden gedaan. Af en toe zal de therapeut de cliënt enkele vragen stellen om hen te helpen hun emoties te verkennen en te begrijpen hoe deze van invloed zijn op hun lichaam.

Wat zijn de voordelen van Core Energetica?

Het beoefenen van Core Energetica helpt je om onbewuste gevoelens te herkennen, ermee in contact te komen en los te laten, om zo je gezondheid en je algehele welzijn te verbeteren. Het is een transformerende ervaring die helpt bij mentale, emotionele, spirituele en fysieke genezing. Het opladen en vrijgeven van geblokkeerde energie die verantwoordelijk is voor beperkende gedachten, gevoelens en gedrag, opent de deur naar geluk en een scala aan andere voordelen, zoals:

  • Vervulling in het leven bereiken
  • Trauma overwinnen
  • Gespannen spieren loslaten
  • Je volledige potentieel benutten
  • Gezonde relaties bevorderen
  • Verbetering van de fysieke gezondheid
  • Verhoging van je energieniveau
  • Intimiteitsproblemen aanpakken
  • Vermindering van angst en depressie
  • Chronische woede aanpakken
Laatste nieuws

Onze laatste updates

Wat gebeurt er hier?

Wat gebeurt er hier?

Wat gebeurt er hier? Je bent getuige van hoe drie kleine jongens (ik denk de jongste rechts is 7 jaar oud, de middelste 9 en de linkse 10 jaar) in…

2471 1721 Richard Zoet
Atlas of the Heart: mapping meaningful connection and the language of human experience, door Brené Brown
Atlas of the Heart

Atlas of the Heart: mapping meaningful connection and the language of human experience, door Brené Brown

Ben ik verdrietig of eenzaam? Voel ik boosheid of ben ik eigenlijk ongerust? Pas als we onze gevoelens heel precies kunnen verwoorden, komen we in verbinding met onszelf en anderen,…

1942 1200 Richard Zoet
Examen gemist…

Examen gemist…

Richard Zoet heeft  zijn opleiding bij het Nederlands Instituut voor Core Energetica afgerond in juni 2023, maar vanwege zijn herstelperiode van de behandeling van farynxcarcinoom in het voorjaar van 2023 heeft hij één examen gemist.

1400 787 Richard Zoet