Over Core Energetica

Wat is Core Energetica?

Core Energetica is ontwikkeld door John Pierrakos, die oorspronkelijk uit Griekenland komt, maar zijn medische opleiding tot psychiater volgde in New York bij psychiater en psychoanalyticus Wilhelm Reich. Reich en Freud geloofden allebei dat een persoon onverwerkte ervaringen of ongewenste emoties onderdrukt of opslaat.

Reich benadrukte echter meer het lichaam als sleutel tot ontsluiting en verwerking dan Freud in zijn theorieën deed. Na zijn studie ontwikkelde Pierrakos samen met een andere student van Reich, Alexander Lowen, Bio-Energetica, waarbij Reich’s denken over energie en karakterstructuren werden toegepast. Omdat volgens Pierrakos in de Bio-Energetica de zielslaag ontbreekt, koos hij later zijn eigen weg en maakte hij zich los van Lowen. In 1964 ontmoette hij Eva Broch, de grondlegger van het Padwerk.

Uit hun samenwerking ontstond Core Energetica, waarbij de focus in het lichaamswerk verschoof van het werken met karakterstructuren naar het werken met de creatieve en spirituele kern van de mens. Dit verschil in accent en focus is het belangrijkste verschil tussen Core Energetica en andere psychotherapeutische benaderingen. In Core Energetica werkt de therapeut vanuit de gezonde kern van de cliënt en niet vanuit de pathologie.

In Core Energetica werken we met het lichaam, beweging, ademhaling, gevoelens en persoonlijke interactie. In het therapeutische proces worden blokkades en vastgehouden gevoelens in jezelf en in je relaties zichtbaar. Je zult een dieper bewustzijn ontwikkelen en leren om je gevoelens te verkennen en uit te drukken, zodat je levensenergie vrij kan stromen. Het is een proces dat je ondersteunt om volop van het leven te kunnen genieten.

W

A very brief–and not exhaustive– history of Core Energetics and its approach to personal transformation.

Laatste nieuws

Onze laatste updates

Therapie – Human

Therapie – Human

Therapie is een programma van Human waarbij je meekijkt en luistert naar therapie sessies.

940 788 Richard Zoet
Ademcirkel Den Bosch

Ademcirkel Den Bosch

“Ik adem in en kom tot rust. Ik adem uit en glimlach. ” Vanaf 14 mei is er op dinsdagavond 5 keer een  ademcirkel in Den Bosch. Elke avond is…

1916 544 Richard Zoet
We’re all going home – wat muziek en tekst doet voor je hart

We’re all going home – wat muziek en tekst doet voor je hart

The Wanderer gaat over transformatie, menszijn, en het volgen van jouw hart en ziel. Kwetsbaar in woord en hoopvol in geluid. Dat is precies waar het bij Heart Core over…

925 627 Richard Zoet