Over Core Energetica

Wat is Core Energetica?

Core Energetica is ontwikkeld door John Pierrakos, die oorspronkelijk uit Griekenland komt, maar zijn medische opleiding tot psychiater volgde in New York bij psychiater en psychoanalyticus Wilhelm Reich. Reich en Freud geloofden allebei dat een persoon onverwerkte ervaringen of ongewenste emoties onderdrukt of opslaat.

Reich benadrukte echter meer het lichaam als sleutel tot ontsluiting en verwerking dan Freud in zijn theorieën deed. Na zijn studie ontwikkelde Pierrakos samen met een andere student van Reich, Alexander Lowen, Bio-Energetica, waarbij Reich’s denken over energie en karakterstructuren werden toegepast. Omdat volgens Pierrakos in de Bio-Energetica de zielslaag ontbreekt, koos hij later zijn eigen weg en maakte hij zich los van Lowen. In 1964 ontmoette hij Eva Broch, de grondlegger van het Padwerk.

Uit hun samenwerking ontstond Core Energetica, waarbij de focus in het lichaamswerk verschoof van het werken met karakterstructuren naar het werken met de creatieve en spirituele kern van de mens. Dit verschil in accent en focus is het belangrijkste verschil tussen Core Energetica en andere psychotherapeutische benaderingen. In Core Energetica werkt de therapeut vanuit de gezonde kern van de cliënt en niet vanuit de pathologie.

In Core Energetica werken we met het lichaam, beweging, ademhaling, gevoelens en persoonlijke interactie. In het therapeutische proces worden blokkades en vastgehouden gevoelens in jezelf en in je relaties zichtbaar. Je zult een dieper bewustzijn ontwikkelen en leren om je gevoelens te verkennen en uit te drukken, zodat je levensenergie vrij kan stromen. Het is een proces dat je ondersteunt om volop van het leven te kunnen genieten.

Laatste nieuws

Onze laatste updates

Wat gebeurt er hier?

Wat gebeurt er hier?

Wat gebeurt er hier? Je bent getuige van hoe drie kleine jongens (ik denk de jongste rechts is 7 jaar oud, de middelste 9 en de linkse 10 jaar) in…

2471 1721 Richard Zoet
Atlas of the Heart: mapping meaningful connection and the language of human experience, door Brené Brown
Atlas of the Heart

Atlas of the Heart: mapping meaningful connection and the language of human experience, door Brené Brown

Ben ik verdrietig of eenzaam? Voel ik boosheid of ben ik eigenlijk ongerust? Pas als we onze gevoelens heel precies kunnen verwoorden, komen we in verbinding met onszelf en anderen,…

1942 1200 Richard Zoet
Examen gemist…

Examen gemist…

Richard Zoet heeft  zijn opleiding bij het Nederlands Instituut voor Core Energetica afgerond in juni 2023, maar vanwege zijn herstelperiode van de behandeling van farynxcarcinoom in het voorjaar van 2023 heeft hij één examen gemist.

1400 787 Richard Zoet