Over ons

Heart Core

Lichaamsgerichte psychotherapie Den Bosch e.o.

Heart Core biedt een unieke vorm van lichaamsgerichte psychotherapie door middel van Core Energetica. Deze methode richt zich op het vergroten van zelfbewustzijn, het verdiepen van gevoelens en het ontwikkelen van innerlijke kracht. Door middel van beweging, ademhaling en persoonlijke interactie onderzoeken we blokkerende patronen in onszelf en in relatie tot anderen die ons ervan weerhouden voluit te leven vanuit onze eigen waarheid.

Gebaseerd op de uitgangspunten van Sigmund Freud en Wilhelm Reich en ontwikkeld door psychiater John Pierrakos, is Core Energetica een dynamische en effectieve therapeutische methode. Het heeft de mogelijkheid om inzichten direct te integreren in persoonlijke groei en positieve veranderingen in het dagelijks leven.

Bij Heart Core nemen we de gezonde, creatieve en spirituele kern van elk individu als uitgangspunt. We streven ernaar deze kern te herontdekken en inzicht te verwerven in hoe patronen deze kern kunnen afsluiten. Ons doel is om te leven vanuit onze authentieke kern en om ons verlangen naar vervulling, dromen en intens geluk te realiseren.

Core Energetica onderzoekt de weg tussen verlangen en vervulling en vooral datgene wat ons daarbij blokkeert. We geloven dat veel blokkades ontstaan zijn op vroege leeftijd, op momenten dat we onze authentieke kern en oorspronkelijke emoties moesten verbergen om te kunnen overleven. Door inzicht te krijgen in deze blokkades en wat ze veroorzaakt heeft, leren we om tot een andere keuze te komen. Een keuze om voluit te leven, te genieten en onszelf waar te maken.

Over mij

Richard Zoet

toegewijd & speels, rustig & energiek, spiritueel & nuchter

Richard Zoet - Lichaamsgericht psychotherapeut

Richard heeft een rijk en gevarieerd leven achter de rug, met een glanzende carrière waarbij menselijk contact altijd centraal stond. Later in zijn leven behaalde hij zijn master in het aansturen van ondernemingen en studeert hij in 2024 af als lichaamsgericht psychotherapeut bij het Nederlands Instituut voor Core Energetica. (zie examen gemist).

Door de crises en uitdagingen in zijn leven ervoer en leerde hij dat blokkades niet alleen in het hoofd zitten, maar ook in het lichaam.

Dit bracht hem in contact met bio-energetica, lichaamswerk en ademwerk, en uiteindelijk naar core energetica. Collega’s omschrijven hem als geduldig en toegewijd, energiek en humorvol, en waarderen zijn nuchtere analytische vermogen, én zijn speelse manier van omgang.

Richard is getrouwd met Anita en vader van Tristan, en deze relaties vragen telkens om een nieuwe versie van zichzelf op de voorgrond te zetten.