Therapie – Human

Meekijken met de therapiesessies van andere mensen komt niet vaak voor. Toch is het gelukt in de docuserie Therapie, waarin vijf therapeuten voor de camera in gesprek gaan met hun cliënten. De vijf therapeuten, met allemaal hun eigen expertise, laten ons meekijken bij echte sessies. De kwetsbare cliënten stellen zich open, maar omwille van hun privacy blijven ze buiten beeld en zijn hun stemmen door acteurs ingesproken.

Tijdens en buiten de sessies leren we ook de wereld van de therapeuten zelf kennen: hoe verwerken zij de sessies, wat nemen ze mee naar huis en hoe gaan ze te werk? Ze stellen niet alleen hun therapieruimte, maar ook zichzelf open.

Het is wel jammer dat lichaamsgerichte psychotherapie (als core energetics) hier niet in de spotlights wordt gezet.  Een gemiste kans wat mij betreft! Wel wordt heel duidelijk dat therapie altijd begint met het creëren van een veilige setting waar de cliënt baat bij heeft.

Over de serie

De therapeuten in Therapie hebben ieder hun eigen expertise. Psychiater Jim van Os (UMC Utrecht) behandelt patiënten met psychosegevoeligheid; Cocky Drost helpt christenen die vastlopen in hun seksleven; psycholoog Helen van Empel geeft mensen 1-uur-sessies; Dafna Zwarts is gespecialiseerd in kinderen en adolescenten met serieuze trauma’s; en bij GZ-psycholoog Imane El Boujdaini komen vooral cliënten met een islamitische achtergrond.

Wil je de afleveringen terugkijken, gebruik dan deze link.

Therapie

Sample Text

800 464 Richard Zoet