We’re all going home – wat muziek en tekst doet voor je hart

The Wanderer gaat over transformatie, menszijn, en het volgen van jouw hart en ziel. Kwetsbaar in woord en hoopvol in geluid. Dat is precies waar het bij Heart Core over gaat, de zoektocht, de diepe wens, de heling, en het verlangen thuis te komen. Wat mij vooral raakt in dit nummer is de schijnbare eenvoud van de tekst, de rust die de muziek in zich draagt, én de verbonden stem van de zanger, Nikos. Dit nummer raakt, het schuurt ook, het maakte voor mij in ieder geval dat ik een e-mail stuurde met de vraag of dit nummer als ondergrond, als ondersteuning, als bedding, op de website mocht worden geplaatst. En, los van een ja of een nee, ik dit schrijf, en graag een verwijzing geef naar een prachtige uitvoering. Zie en luister!

Bij Core energetica en bij Ademwerk wordt vaak gebruik gemaakt van evocatieve muziek en tekst, omdat er een diepere laag is die beschikbaar is. Het woord evocatief betekent letterlijk, gevoelens oproepend. Evocatieve muziek is dus muziek die iets oproept. Het is muziek die specifieke gevoelens en stemmingen teweeg kan brengen, ze kan iets in beweging zetten, ontroeren of juist tot rust en inkeer brengen.

“Dank overigens wel voor de fijne blog! Dat waarderen we enorm. Bijzonder te zien dat het nummer zo resoneert en hopelijk zo nog meer mensen weet te bereiken. Dat beschouwen we als een eer” (The Wanderer).

 

I will seek and I will find
While i’ll try to keep a steady mind
I will follow all the signs
This healing takes time
I will find my way back home

We’re all going home
Listen to the beat of your heart
when you don’t know where to go
We’re all going home
Listen to the song that’s playing
on your own souls radio

Change will come, change will go
I’m on the right track but a different road
I’m gonna go where the wind blows
Till the end, till my heart knows
Till I find the place called home

And what I need, I never lost
While I’ll keep my fingers crossed
What I want is what I’ve got
What is true and what is not
I know i’m not alone

We’re all going home
Listen to the beat of your heart
when you don’t know where to go
We’re all going home
Listen to the song that’s playing
on your own souls radio

925 627 Richard Zoet